Wilh. Kolstad AS

Oppdag fordelene med smart lysstyring!

Lysstyring med automasjoner er en spennende innovasjon innen smarthus-teknologi som gir deg muligheten til å skape et mer komfortabelt, energieffektivt og tilpasningsdyktig hjemmemiljø.

ELKO Smart - Automatisk lys ved bevegelse. Helt automagisk!

Hva er egentlig smart lysstyring?

Smart lysstyring er mye mer enn å bytte til energieffektive LED pærer, det handler rett og slett om å skaffe seg full kontroll og god oversikt over husstandens belysning. Et godt smarthjem gjør det enkelt å styre og automatisere belysning i boligen din, uansett hvor du befinner deg. Ved å sette opp såkalte stemninger og automasjoner kan du enkelt tilpasse løsninger som passer din hverdag.

Moderne smarthusteknologi fokuserer på brukervennlighet. Mange lysautomasjonssystemer tilbyr gode og intuitive apper som gjør det mulig å sette opp og tilpasse automasjoner uten at du trenger å være en kløpper på det tekniske.

Scenarier basert på ditt bruksmønster

Gjennom smart lysstyring har du muligheten til å styre mange lyskilder samtidig. Ved å sette opp «scenarier» via serveren kan man justere installasjonene basert på ditt eller husstandens individuelle bruksmønster. Du kan betjene alt via mobil og nettbrett, men det kan også enkelt styres fra brytere på veggen. Slik har du alltid kontroll på hjemmet ditt, selv om du er borte!

Trendy, grønt baderom, flos lamper

Skru på lyset på badet rett før du står opp, med ELKO-Smart appen!

Hei Siri – Aktiver middagsstemning!

Å ha kontroll over belysningen i din bolig er både smart for miljøet og lommeboka di! Vi kan ofte glemme å skru av lyset når vi går ut av rom, eller når vi går ut døra. Med automatikk kan du redusere energiforbruket til belysning med inntil 70%.

Hva er egentlig forskjellen på automasjoner og stemninger? Stemninger kan man bruke til å sette opp lys og temperatur i ulike situasjoner. Du kan for eksempel sette opp romantisk, dempet belysning til middag – og kalle dette «middagsstemning». Du kan enkelt sette opp «natta stemning» i appen, og skru av alt lys i boligen, utenom lyset ved senga når du skal legge deg – med ett tastetrykk.

Automasjoner benyttes for at systemet skal utføre bestemte handlinger ut ifra hendelser som skjer. Automasjonen aktiveres av en forutsetning som du selv har satt opp. Man kan eksempelvis sette opp at lyset skrus på i gangen dersom bevegelsessensoren oppdager bevegelse i løpet av natten. Da ser du bedre på vei til badet, og unngår å snuble i teppet utenfor soverommet. 

Ved å koble enheter opp til stemmestyring, så kan alt gjøres via for eksempel Siri, Amazon Alexa eller Google Home!

illustrasjon av smarthus app med talegjenkjenning

Styr lyset med smart appstyring - for bedre kontroll over belysningen. Bilde: Elko

En mer stemningsfull hverdag

Du trenger aldri mer å bekymre deg for å ha glemt å slå av lyset når du forlater hjemmet. Med automasjoner kan du enkelt sette opp rutiner som automatisk slår av lysene når du ikke er hjemme, eller som gradvis demper belysningen om kvelden for å hjelpe deg med å slappe av.

Det finnes en rekke forskjellige løsninger som kan tilpasses behovet ditt, som gjør hverdagen tryggere, lettere og mer stemningsfull. Vi som bor i Norge er vant til ulike årstider, men vi blir aldri helt vant til periodene med lite lys. 

Rom som virker varme og lyse om sommeren kan virke kalde og mørke om vinteren. Lyssetting har mye å si her, for både trivsel, humør og søvnkvaliteten vår. 

Les også: Visste du at belysning kan følge døgnrytmen?  

Smart hjem, smart investering

Smart belysning er en god investering for å gjøre hverdagen din enda litt bedre. I tillegg til automasjoner, finnes det lamper og pærer som gir deg mulighet til å styre farge og lystemperatur. Da trenger du aldri mer å bekymre deg for trist belysning innendørs. 

Enten du ønsker å forbedre komforten, spare strøm eller øke sikkerheten, kan lysautomasjoner være den perfekte løsningen for deg. Med enkle trinn for å komme i gang, kan du begynne å nyte fordelene med denne moderne teknologien og ta det første skrittet mot en smartere og mer praktisk hverdag.

Ta kontakt med din lokale elektriker

Vi tilbyr mange ulike løsninger for smarthus og lysstyring - som dimmere, smarthusbrytere, sensorer eller komplett styringssystem via paneler. Ta kontakt med våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne den løsningen som passer deg!

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!